MALZEMELER
KEKİ İÇİN
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
SOSU İÇİN
1 adet portakal kabuğu rendesi
1.5 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
YAPIMI
İlk önce sosumuzu yapıp soğumaya bırakalım. Sosumuzun yapımı ise portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ve toz şekeri 5-6 dk kaynatmak.
Şimdi kekimizin yapımına geçelim. Yumurtaları ve şekeri mikser ile çırpalım. Daha sonra bu karışıma sıvı yağımızı ve portakal suyumuzu ilave ederek biraz daha çırpalım. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karışıma ilave ederek çırpalım. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 175 derecede 30-35 dakika pişirelim. Fırından çıkan kekimizi 5 dk beklettikten sonra soğuyan sosumuzu kekin üzerine dökelim ve hindistan ceviziyle süsleyelim.
AFİYET OLSUN :))
Heee sütsüz margarinsiz tarifler, heeee.. Çok kötü berbat ötesi bir tarif.. Siz bu bloğu kapatın bence. Yazıktır insanlar onca malzemeye para veriyor para...
YanıtlaSil