-MALZEMELER-
Pandispanya için ;
3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay fincanı su
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı çay (deminden)
Kreması için ;
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
3 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı fındık (dövülmüş yada rondodan çekilmiş)
1,5 çay bardağı yağ
2 su bardağı çay (deminden)
2 su bardağı su
yarım limon kabuğu rendesi
-YAPILIŞI-
Pandispanya : Toz şeker ve yumurtaları (boza kıvamında olacak şekilde) çırpalım. İçine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, tuzu ve suyu katıp tekrar çırpalım. Karışımı 170 derecede 20 dk pişirelim. daha sonra kekimizi soğumaya alalım ve soğuduktan sonra keki ortadan ikiye bölerek yaklaşık 1 su bardağı kadar soğuk çayın demi ile elimizle yer yer ıslatalım.Diğer tarafta bir tencereye krema malzemelerinin hepsini koyup karıştırdıktan sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. İstenilen kıvama geldikten sonra karışımın altını kapatalım ve ara ara karıştırarak soğumasını bekleyelim.
Önceden ıslattığımız pandispanyanın bir tanesinin üzerine bolca krema koyup yayalım. Diğer parçayı da onun üstüne koyup kalan kremayı da dökerek yanları dahil her yerini kremayla kapatalım. Üzerine hindistan cevizi yada zevkinize göre muz fındık vb. ekleyebilirsiniz. Dilerseniz iki pandispanyanın arasına kremayla beraber dilim muz da koyabilirsiniz. AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder