6 Şubat 2013 Çarşamba

MARGARİNSİZ MAHLEPLİ SOYA SUTLU COREK

     Arkadaşlar geçen gün kız kardeşimin evinden ayrılmıştım, merdivenlerden iniyordum birden burnuma çok güzel bir mahlep kokusu çarptı. Ben de hemen eve gidip kızlarıma güzel bir mahlepli çörek yapayım dedim. Tabi önceki yazımda bahsettiğim gibi biz süt kullanamıyoruz. Sütsüz yapacağım çöreğin çok sert olacağını düşünerek kendimce acaba biraz soya sütü katsam nasıl olur diye düşündüm. İsabetli bir karar almışım ki gerçekten çok lezzetli oldu ve soya sütünün mahleple de çok yakıştığını düşünüyorum. Tabi sizler soya sütü yerine süt veya diğer alternatiflerden de yararlanabilirsiniz. Bu arada soya sütü kızımın kalsiyum ihtiyacı için kullandığımız süte alternatif bir içecek. Gerçekten çok lezzetli ve sağlıklı. Özellikle vanilyalısı ve çikolatalısı akıllara zarar bir lezzette denemenizi tavsiye ederim. Soya sütünü Migros gibi büyük alışveriş merkezlerinde ya da organik besin satan mağazalardan bulabilirsiniz. İşte benim mahlepli soya sütlü çöreğimin tarifi ; 

MALZEMELER

3 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı soya sütü (biz burda vanilyalı soya sütü kullandık)
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

YAPILIŞI


     Yumurtalardan bir tanesinin sarısını daha sonra çöreklerimize sürmek üzere ayırarak derince bir kaba kıralım. Şekeri, yağı, tuzu, soya sütünü de koyarak karıştıralım. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve mahlebi de karıştırarak ilave edelim ve hamurumuzu yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Sonra hamurumuzu küçük parçalara ayırarak istediğimiz şekillerde hafif yağlı tepsimize (isterseniz yağlı kağıt da kullanabilirsiniz)  yerleştirelim. 175 derecede 20-25 dk pişirelim ve afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder